Górka cielęca z figami.

1157 kliknięć
18.09.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Górka cielęca z figami.

700 gram górki cielęcej bez kości, 6 świeżych fig, 70 gram migdałów, 1 pełna łyżka miodu, sól, pieprz, ząbek czosnku, garść świeżego tymianku, olej, 60 ml porto, 100 ml miodu pitnego – czwórniak. Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć.  Ząbek czosnku rozgnieść, wymieszać z solą i pieprzem. Przyprawami natrzeć mięso, odstawić na pół godziny. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na złoty kolor ze wszystkich stron. Przełożyć ...

Zobacz także przepisy na:

    AniaGotuje.pl
    AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AniaGotuje
    Górka cielęca z kością

    Górka cielęca z kością 583

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Figi - co z nimi zrobic

    Figi - co z nimi zrobic 185

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Górka cielęca z grilla

    Górka cielęca z grilla 646

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2923

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Rolada cielęca

    Rolada cielęca 1904

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Szynki cielęce

    Szynki cielęce 3433

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Górka cielęca z figami.

    Górka cielęca z figami. 1157