Gotowane pędy bambusa

1463 kliknięcia
26.02.2011
blog: Japońska Kuchnia Karoliny

Przepis: Gotowane pędy bambusa

メンマ Pędy bambusa są nieodzownym składnikiem japońskiej kuchni. Delikatne, lekko słodkie w smaku i bardzo chrupkie są świetnym dodatkiem do sałatek, dań duszonych czy smażonych. Pędy bambusa według poniższego przepisu świetnie sprawdzą się jako przystawka lub na przykład przekąska do piwa. Polecam! Składniki: 250 g pędów bambusa 400 ml wody 1 łyżka cukru 1 łyżka bulionu z kury w proszku 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego Olej sezamowy...

Zobacz także przepisy na:

    Paulinka_K
    Paulinka_K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne przepisy
    Sałatka z  pędami bambusa

    Sałatka z pędami bambusa 4178

    fiedziu
    fiedziu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prymitywna Kuchnia
    Kurczak z pędami bambusa

    Kurczak z pędami bambusa 1061

    topika
    topika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    topika.pl
    Zupa z pędami bambusa

    Zupa z pędami bambusa 613

    Ola&Jaga
    Ola&Jaga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kolizje Smaków
    Pulpeciki z pędami bambusa

    Pulpeciki z pędami bambusa 195

    karorad
    karorad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Japońska Kuchnia Karoliny
    Gotowane pędy bambusa

    Gotowane pędy bambusa 1463