Gotujemy po tajsku – ryba po tajsku w zielonym curry z mleczkiem kokosowym i ryżem jaśminowym

497 kliknięć
23.05.2013
blog: zlotaproporcja.pl

Przepis: Gotujemy po tajsku – ryba po tajsku w zielonym curry z mleczkiem kokosowym i ryżem jaśminowym

Ryba po tajsku to jedno z naszych ulubionych dań, pełne aromatycznych zapachów i przenikających się, kontrastowych smaków.  Do tego dania pasuje praktycznie każda ryba z białym mięsem, my wybieramy zazwyczaj polędwiczki z dorsza – są niezwykle delikatne, świetnie chłoną przyprawy i nie mają ani jednej ości. Rybę nacieramy marynatą z oliwy, sosu sojowego, imbiru oraz curry i pozostawiamy w marynacie na co najmniej 30 minut. Wia...

Zobacz także przepisy na:

    De Care
    De Care Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przysmaki Świata
    Zielone curry

    Zielone curry 869

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Ryba w mleczku kokosowym

    Ryba w mleczku kokosowym 1358

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Ryż jaśminowy po tajsku

    Ryż jaśminowy po tajsku 254

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Mała Kuchnia
    Zielone curry z dorszem

    Zielone curry z dorszem 36

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Mała Kuchnia
    Tajskie zielone curry

    Tajskie zielone curry 337 @