Gougères

269 kliknięć
05.09.2012
blog: Recipe number 69111

Przepis: Gougères

Gougères - czyli lekkie i puszyste francuskie bułeczki z serem z ciasta parzonego. Idealne jako przekąska lub dodatek do dań głównych. Można powiedzieć, że po prostu rozpływają się w ustach! Dodatkowym ich plusem jest to, że przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Składniki: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki wody 4 łyżki masła Szczypta soli Pół szklanki mąki mąki 3 małe jajka 1 szklanka startego sera (najlepiej ementaler....

Zobacz także przepisy na:

    kuchniamadlen
    kuchniamadlen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Madlen
    Ranking cz. 20

    Ranking cz. 20 361

    aguzja
    aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zjem to!
    Ptysie serowe - gougeres

    Ptysie serowe - gougeres 156

    agilera73
    agilera73 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pokusa w kuchni
    Ptys z serem

    Ptys z serem 357

    Pommes à la cannelle
    Pommes à la cannelle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pommes à la cannelle
    Gougères

    Gougères 33

    francja na talerzu
    francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Francja na talerzu
    Burgundia od kuchni

    Burgundia od kuchni 110

    hyouro
    hyouro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Recipe number 69111
    Gougères

    Gougères 269

    Puchatka
    Puchatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Puchatki
    Gougeres

    Gougeres 45