Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.

97 kliknięć
03.11.2016
blog: Radość kipiąca uśmiechem.

Przepis: Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.

Dzisiaj mam dla Was gruzińskie pierożki chinkali z mięsem. Chinkali to takie jakby kołduny nadziane surowym mięsem, następnie gotowane jak tradycyjne pierogi. Podczas tego gotowania wytwarza się płyn  wewnątrz pieroga. To on właśnie wyróżnia chinkali spośród wszystkich innych "pierogów". Kto nie próbował koniecznie musi to zrobić, bo pierogi są naprawdę pyszne i sycące! Składniki na ciasto; 60 dag mąki pszennej 1 i 1/3 szklank...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    widelcem-pisane
    widelcem-pisane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przepisy kulinarne szybki obiad
    Chinkali

    Chinkali 1106

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Jak jeść chinkali?

    Jak jeść chinkali? 156

    kasiaganc5
    kasiaganc5 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni
    Chinkali

    Chinkali 202

    chwycwidelec
    chwycwidelec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chwycwidelec.blogspot.com
    Chinkali

    Chinkali 1618 @

    Jak u Ma-gdy
    Jak u Ma-gdy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
    Chinkali

    Chinkali 144

    beataflorczak1
    beataflorczak1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia Beaty
    Chinkali-pierogi gruzińskie

    Chinkali-pierogi gruzińskie 46

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Chinkali z mięsem

    Chinkali z mięsem 797