Gryczane pierogi z dyniowym farszem  (bezglutenowe)

1095 kliknięć
15.10.2013
blog: kuchnianastrojowa@blogspot.com

Przepis: Gryczane pierogi z dyniowym farszem (bezglutenowe)

Każdy wielbiciel dyni na pewno robił już w tym sezonie pierogi lub raviloi dyniowe. Pokusiłam się o zrobienie wersji bezglutenowej wykorzystując do tego celu mąkę gryczaną. Udało się! Pierożki lepią się tak samo jak tradycyjne, nie rozpadają się podczas gotowania i są wspaniałe. Ciasto smakiem i konsystencją jest nieco odmienne od tradycyjnego. Jest mniej puszyste i ma lekko orzechowy posmak. Można podać je z masłem szałwiowym...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasia007
    kasia007 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodko Słony
    Pierogi z kaszą gryczaną

    Pierogi z kaszą gryczaną 6386