Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso

50 kliknięć
11.01.2018
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso

Doenjang jjigae to tradycyjny gulasz w Korei złożony z warzyw, tofu i mięsa na bazie sfermentowanej pasty sojowej doenjang. Doenjang, to obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie pełna b...

Zobacz także przepisy na:

    krakownatalerzu
    krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraków na Talerzu
    Mandu

    Mandu 27

    Kempek
    Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiem co zjem...!
    Pijane misie

    Pijane misie 9682