Gulasz późnojesienny z dynią, jarmużem i fasolą

91 kliknięć
04.01.2013
blog: Kuchnia obłędnie zdrowa

Przepis: Gulasz późnojesienny z dynią, jarmużem i fasolą

Dziś pierwsze z wspomnianych dań, a to wegeteriański gulasz z dynią, fasolą i jakże rzadko wykorzystywanym w kuchni polskiej mega zdrowym i wartościowym jarmużem. Może jeszcze pomimo początku zimy jest gdzieś do dostania. Składniki na 3-4 osoby:*   - ok. 500-800 ml. passaty pomidorowej lub nieco mniej soku pomidorowego; - 500 g.  dyni hokkaido lub innej – obranej i wypestkowanej;  - średnia cebula – pokrojona w kostkę; - łyżec...

Zobacz także przepisy na:

    kikimora
    kikimora Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szpinakowa Wróżka
    Gulasz z dyni i jarmużu

    Gulasz z dyni i jarmużu 494