Halibut na parze z imbirem i czosnkiem

813 kliknięć
05.12.2013
blog: Kulinarne Pogawędki

Przepis: Halibut na parze z imbirem i czosnkiem

Ania: Halibut to przepiękna ryba. Jak dla mnie król wszystkich ryb. Mięso jest białe jak śnieg, a w smaku przypomina nieco mięso kurczaka. Jeśli dobrze przygotowane jest soczyste i miękkie. Łatwo jednak pozbawić go swych zalet poprzez zbyt długą obróbkę termiczną. Należy też pamiętać, aby filety były cienkie - maksymalnie około 1,5 centymetra. Ważne jest również to, aby filety były o jednakowej grubości. Dziś zapraszamy na hal...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Halibut na parze z puree groszkowo-ziemniaczanym i marchewką

    Halibut na parze z puree... 595

    nataliasiemianowska
    nataliasiemianowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lekcje w kuchni
    Piccata z halibutem

    Piccata z halibutem 89

    kalina.czarnopolska
    kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    22kilo.pl
    Dorsz z imbirem na parze

    Dorsz z imbirem na parze 201

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Halibut pod pistacjową pierzynką

    Halibut pod pistacjową pierzynką 238