Indyjskie samosy z chutneyem kolendrowym

194 kliknięcia
10.01.2014
blog: Silver Teaspoon

Przepis: Indyjskie samosy z chutneyem kolendrowym

Samosy to indyjskie przekąski, najczęściej z pikantnie przyprawionymi warzywami (czasami również mięsem). Oryginalnie mają trójkątny kształt i są smażone na głębokim tłuszczu. Ja postawiłam na mniej kaloryczną wersję pieczoną w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Olej rozgrzej na patelni. Wrzuć na niego cebulę i smaż 3-4 minuty, aż zmięknie. Dorzuć czosnek, imbir i smaż 1 minutę. Dodaj kurkumę, pieprz, słodką papry...

Zobacz także przepisy na:

    alunek
    alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Życie zamknięte w smaku
    Samosa

    Samosa 498

    martynok
    martynok Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jedzonkowo
    Po indyjsku - samosy

    Po indyjsku - samosy 457

    Prezydentowa
    Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Prezydentowej
    Chutney kolendrowy

    Chutney kolendrowy 543

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Samosy indyjskie z owocami

    Samosy indyjskie z owocami 148

    Badylarka
    Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Weekendy w domu i ogrodzie
    Warzywne samosy

    Warzywne samosy 155

    Po Prostu Pycha
    Po Prostu Pycha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poprostupycha.pl
    Indyjskie samosy

    Indyjskie samosy 22

    agamilos00
    agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mecooks
    Samosa

    Samosa 23

    lacosina.pl
    lacosina.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    La cosina
    Indyjskie pierożki samosa

    Indyjskie pierożki samosa 21

    Kamira90
    Kamira90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W Moim Magicznym Domu
    Indyjskie pierożki Samosa

    Indyjskie pierożki Samosa 85