Jabłka pieczone z miodem i winem

65 kliknięć
05.01.2015
blog: Kulinarni, czyli uczniowie Zetki pichcą.

Przepis: Jabłka pieczone z miodem i winem

Doskonały deser na zimowe długie wieczory. Aromatyczny, rozgrzewający a przy tym zdrowy i polski, bo z naszych polskich jabłek. Tylko jak zjecie to proponujemy nie siadać za kierownicę Składniki: 4 soczyste, kwaskowe jabłka 8 łyżek miodu gryczanego 8 łyżeczek masła 500 ml czerwonego wytrawnego wina mielony cynamon Jabłka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wydrążoną stroną do góry, w ...

Zobacz także przepisy na:

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Kurczak na winie

    Kurczak na winie 1301

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Szynka pieczona

    Szynka pieczona 7696

    2dietornot2diet
    2dietornot2diet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    2dietornot2diet
    JABŁKA PIECZONE W WINIE

    JABŁKA PIECZONE W WINIE 100

    Megg
    Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia i podróże
    Pieczone jabłka z cynamonem

    Pieczone jabłka z cynamonem 1537