Jabłka pod kruszonką - przepis Anny Starmach

76 kliknięć
01.12.2014
blog: Kredowe Menu

Przepis: Jabłka pod kruszonką - przepis Anny Starmach

Ja użyłam już wcześniej przerobione przeze mnie jabłka :) Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C (bez termoobiegu). Aby przygotować kruszonkę, masło pokrój na małe kawałki, wymieszaj z cukrem i mąką i wyrabiaj, aż uzyskasz konsystencję grubego, mokrego piasku.  Schowaj do lodówki. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż owoce w żaroodpornym naczyniu i posyp cynamonem. Wierzch jabłek równomiernie pokryj kruszonką. ...

Zobacz także przepisy na:

    iwonasb
    iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    U mnie w kuchni...
    Truskawki pod kruszonką

    Truskawki pod kruszonką 118

    mammadeli
    mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mammadeli
    Puszyste pankejki

    Puszyste pankejki 218

    iwonasb
    iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    U mnie w kuchni...
    Jabłka pod kruszonką

    Jabłka pod kruszonką 246

    wypieki_beaty
    wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypieki Beaty
    Jabłka w cieście

    Jabłka w cieście 121

    Agta_St
    Agta_St Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Petit Cuisson
    Apetyt na jabłka

    Apetyt na jabłka 111