JAGODY W SYROPIE

85 kliknięć
06.07.2016
blog: Smaki ogrodu

Przepis: JAGODY W SYROPIE

Jagody wyjątkowo obrodziły w tym roku. Kaszubskie lasy są ich pełne, więc zrywamy, póki się nie skończą. Poza mrożeniem, najprostszą i najstarszą metodą ich przechowania jest pasteryzowanie w cukrze. Robiły tak nasze babcie i mama, więc podtrzymuję tę słodką tradycję i szykuję kolejne partie słoiczków. Tak przygotowane jagody wytrzymują u mnie nawet 2 – 3 lata, o ile nie zostaną wcześniej zjedzone;). Są świetne do kaszy manny ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Jagody w syropie II

    Jagody w syropie II 877

    kuchareczka
    kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moja e-książka kucharska
    jagody w syropie

    jagody w syropie 478

    sisters4cooking
    sisters4cooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sisters4cooking
    Jagody w syropie

    Jagody w syropie 680

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Syrop z kaliny

    Syrop z kaliny 4801

    klementynka
    klementynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    domowa cukierenka
    jagody w syropie

    jagody w syropie 4

    CakeCaprice
    CakeCaprice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cake Caprice
    Jagody w syropie

    Jagody w syropie 221

    panimagoga
    panimagoga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki ogrodu
    JAGODY W SYROPIE

    JAGODY W SYROPIE 85

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Jagody w syropie

    Jagody w syropie 834