Jagodzianki z dehydratora – wegańskie, bezglutenowe, surowe, bez cukru. Tylko 3 składniki!

17 kliknięć
26.07.2019
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Jagodzianki z dehydratora – wegańskie, bezglutenowe, surowe, bez cukru. Tylko 3 składniki!

Jagodzianki z dehydratora – wegańskie, bezglutenowe, surowe, bez dodanego cukru. Jagodzianki bez pieczenia? Nic prostszego! Ciasto z daktyli robi się w minutę, jagodzianki formuje się raz-dwa, a resztę pracy wykonuje dehydrator. Jagodzianka to – za Słownikiem Języka Polskiego – słodka bułka nadziewana czarnymi jagodami. Tylko tyle. Definicja nie wspomina o drożdżach, mleku, mące, cukrze ani jajkach, więc słodka bułka z daktyli...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Zuzu
    Zuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VegeZuzu
    Krakersy z dehydratora.

    Krakersy z dehydratora. 30