Jak to się stało, że mozzarella podbiła moje serce

66 kliknięć
19.02.2015
blog: Moa Mama Gotuje

Przepis: Jak to się stało, że mozzarella podbiła moje serce

Miałam to szczęście, że pierwszy raz prawdziwy ser mozzarella udało mi się posmakować we Włoszech. Od tego czasu, staram się zwracać uwagę na to, jaki ser kupuję i czy odpowiada on smakowi zapamiętanemu przez moje kubki smakowe. Zasadniczo ser mozzarella możemy pozyskiwać z mleka bawolego (mozzarella di bufala) albo krowiego, lub ich mieszanki. Ten pierwszy, dużo delikatniejszy w smaku, to prawdziwy rarytas dla koneserów serow...

Zobacz także przepisy na:

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Moje włoskie przyjemności

    Moje włoskie przyjemności 46

    anytsujx
    anytsujx Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje ciacho
    Torcik a la Ikea

    Torcik a la Ikea 3758

    madziabim
    madziabim Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MadziaŁyga
    Ładne rzeczy. Orzotto

    Ładne rzeczy. Orzotto 54

    Ewelinaevekowalska
    Ewelinaevekowalska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakołyki z kuchni
    L'enfant Terrible

    L'enfant Terrible 85

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Niezły Dym

    Niezły Dym 54