Jak umyć mocno przypalony garnek lub rondel emaliowany.

220 kliknięć
12.03.2015
blog: Przepisy i porady kulinarne

Przepis: Jak umyć mocno przypalony garnek lub rondel emaliowany.

 Gdy przypali nam się garnek lub rondel emaliowany trzeba wlać do niego ciepłą , osoloną wodę i odstawić na kilka godzin, aby spalenizna odmokła. Następnie wodę zagotowujemy, wylewamy, a naczynie dokładnie myjemy.   Tak namoczona spalenizna powinna nam odejść bez problemu.                   Pozdrawiam gorąco !

Zobacz także przepisy na:

    drabina0395
    drabina0395 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Malinowo w kuchni
    5 rad / sól

    5 rad / sól 46

    CośDobrego
    CośDobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś Dobrego
    Konfitura z malin

    Konfitura z malin 1460

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Domowe wino gronowe? Możliwe!

    Domowe wino gronowe? Możliwe! 1841

    CośDobrego
    CośDobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś Dobrego
    Konfitura z wiśni

    Konfitura z wiśni 8463

    Muscat
    Muscat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zatoka Rozkoszy
    Pieczeń wołowa "na dziko"

    Pieczeń wołowa "na dziko" 2730

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Garnek na 3 sposoby

    Garnek na 3 sposoby 344