Jak zrobić masę korówkową o smaku czekolady

226 kliknięć
21.11.2013
blog: Domogród

Przepis: Jak zrobić masę korówkową o smaku czekolady

Nie zawsze pod ręką, najczęściej kajmak - typowa krówka a ja dawniej i teraz, bardzo lubię, smak czekoladowego toffi. O cenie i jakości tych wyrobów można dyskutować, ale po co, kiedy w kilka minut, możemy zrobić samodzielnie, świetną masę do ciast, ciasteczek lub na przykład do lodów. Składniki: pełna szklanka drobnego cukru 3/4 szklanki skondensowanego mleka, ale nie z puszki 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady (około 30 gram) ...

Zobacz także przepisy na:

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Naleśniki z masa krówkową

    Naleśniki z masa krówkową 270

    tylife.pl
    tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tylife.pl
    Tort karmelowy.

    Tort karmelowy. 825

    Mama Daj Jeść
    Mama Daj Jeść Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mama daj jeść
    Czekoladki.

    Czekoladki. 1615

    Kuchnia Po Studencku
    Kuchnia Po Studencku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia po studencku
    Ciasto krówkowe.

    Ciasto krówkowe. 2237

    Olla
    Olla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    RAROSSA
    MASA KRÓWKOWA

    MASA KRÓWKOWA 514