Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

45 kliknięć
07.09.2017
blog: Kanarkowa

Przepis: Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

  Składniki:       jeżyna cukier rum sok z cytryny   Wykonanie: Umyte jeżyny rozgniatam. Zagotowuję.  Przecieram przez sito. Odmierzam otrzymany sok. Na każde 250 ml soku dodaję 200 g cukru. Zagotowuję. Dodaję rum. Gotuję do czasu aż jeżyny będą się krystalizować po wyłożeniu na zimny spodek. Przekładam do słoików. Pasteryzuję 10 minut.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    lejdi-of-the-house
    lejdi-of-the-house Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lejdi of the house
    Jeżyny...

    Jeżyny... 4038

    bonappetitmonamie
    bonappetitmonamie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bon appetit mon amie
    Pijana śliwka

    Pijana śliwka 7378

    Aneta S
    Aneta S Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzone Przepisy Misiaczka
    Tort jeż

    Tort jeż 1349

    Ansia
    Ansia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pin-up Cake
    Biszkopt z owocami i galaretką

    Biszkopt z owocami i galaretką 4783

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Dżem z jeżyn

    Dżem z jeżyn 7200

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jogurtowiec z jeżynami

    Jogurtowiec z jeżynami 291

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Sernik na zimno z twarogu z wiaderka

    Sernik na zimno z twarogu z wiaderka 5621