Kaczka pieczona w czerwonym winie i pomarańczach

1510 kliknięć
03.01.2014
blog: Gotowanie - moje relaksowanie ...

Przepis: Kaczka pieczona w czerwonym winie i pomarańczach

Propozycja niedzielnego...świątecznego... obiadu . Aromat pomarańczy smacznie podkreśla smak mięsa kaczki , dodatkowym aromatyzowana cynamonem , suszoną śliwką oraz czerwonym winem....polecam :) Taką kaczkę możemy podawać z kluseczkami i buraczkami  , popijając czerwonym barszczykiem lub winkiem jak już nigdzie nie jedziemy ;) Składniki: kaczka pekin waga ok. 2 kg 2 pomarańcze 2 jabłka laska cynamonu 4 suszone śliwki  lampka c...

Zobacz także przepisy na:

    o!kuchnia
    o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o!kuchnia
    Pierś z kaczki z żurawiną

    Pierś z kaczki z żurawiną 4156