Kalmary w sosie po grecku

219 kliknięć
02.02.2014
blog: Świat Domowej Kuchni

Przepis: Kalmary w sosie po grecku

½ kg tuszek z kalmara 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sól pieprz cukier słodka papryka 3 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego Kalmary. Delikatne i mięciutkie, lekko ciągnące w środku. Jest wiele przepisów z wykorzystaniem tych owoców morza. Dzisiaj przedstawię przepis, który mój tata (rybak dalekomorski) przywiózł wiele lat temu z jednego z licznych rejsów. Tuszki wrzucić ...

Zobacz także przepisy na:

    whipped cream
    whipped cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    whipped cream
    Kalmary z sosem czosnkowym

    Kalmary z sosem czosnkowym 430

    justyna_mojemenu
    justyna_mojemenu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Menu
    Kalmary faszerowane w sosie

    Kalmary faszerowane w sosie 286

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Kalmary w sosie pomidorowym

    Kalmary w sosie pomidorowym 931

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Kalmary po grecku z wódką Ouzo

    Kalmary po grecku z wódką Ouzo 9

    slinkacieknie
    slinkacieknie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ślinka cieknie!
    Pyszne kalmary w tempurze!

    Pyszne kalmary w tempurze! 717

    9moniam
    9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GastroMonia
    Kalmary w cieście z seafood sosem

    Kalmary w cieście z seafood sosem 157

    Qchnia24
    Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    qchnia24
    Kalmary w sosie pomidorowym

    Kalmary w sosie pomidorowym 317

    mapik27
    mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat Domowej Kuchni
    Kalmary w sosie po grecku

    Kalmary w sosie po grecku 219

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Małe kalmary faszerowane fetą

    Małe kalmary faszerowane fetą 129

    pitu pitu
    pitu pitu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pitu pitu slow food
    Kalmary w sosie greckim

    Kalmary w sosie greckim 278