Kanie marynowane

4471 kliknięć
24.11.2013
blog: Kuchenne rozterki początkującej blogerki

Przepis: Kanie marynowane

Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście laurowe 3 ziele angielskie 5 ziaren Wykonanie:      Grzyby myjemy dokładnie. Panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Duże kapelusze dzielimy na ćwiartki lub ósem...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    smażone kanie

    smażone kanie 4258

    ŻYCIE OD KUCHNI
    ŻYCIE OD KUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    życie od kuchni
    GRZYBY MARYNOWANE

    GRZYBY MARYNOWANE 1421

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Kanie w zalewie octowej

    Kanie w zalewie octowej 9895

    kosapopatelni
    kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kosą po patelni
    Kanie w zalewie octowej

    Kanie w zalewie octowej 6217

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Kanie a'la flaczki

    Kanie a'la flaczki 4998

    Aga & TalerzPokus.tv
    Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TalerzPokus.tv
    Flaczki z kani

    Flaczki z kani 1395

    rafanti
    rafanti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    stajnia gołębie od kuchni
    marynowane kanie

    marynowane kanie 14

    badylarnia
    badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Badylarnia
    Smażone kanie

    Smażone kanie 5229