Kapusta czerwona pasteryzowana do słoików na zimę (po kurpiowsku)

13941 kliknięć
07.09.2014
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Kapusta czerwona pasteryzowana do słoików na zimę (po kurpiowsku)

Idealna sałatka do codziennych obiadów. Składniki: 1 kg kapusty czerwonej 30 dag jabłek 3 cebule Składniki na zalewę: 1,3 dag cukru 7 g soli 7 g kwasku cytrynowego Pieprz, ziele angielskie i liść laurowy Sposób przygotowania: Kapustę drobno poszatkować, skropić wodą z kwaskiem i odstawić na 2 godziny. Jabłka zetrzeć na tarce i razem z pokrojoną cebulą połączyć z kapustą. 1 l wody zagotować z cukrem, solą i przyprawami. Gorącą ...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Botwinka pasteryzowana na zimę

    Botwinka pasteryzowana na zimę 10727

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Czerwona kapusta na zimę

    Czerwona kapusta na zimę 12383

    aromatycznepodróże
    aromatycznepodróże Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Aromatyczne Podróże
    Kapusta czerwona

    Kapusta czerwona 16928

    6niebo
    6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szóste niebo
    czerwona kapusta na zimę

    czerwona kapusta na zimę 10397

    anta
    anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadło i czytadło
    Sałatka ogórkowa na zimę

    Sałatka ogórkowa na zimę 15695

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Kapusta czerwona na zimę

    Kapusta czerwona na zimę 9636

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Pyszna sałatka na zimę

    Pyszna sałatka na zimę 7879