Karkówka z solnaki pieczona w niskiej temperaturze

307 kliknięć
14.12.2015
blog: smakiszczescia

Przepis: Karkówka z solnaki pieczona w niskiej temperaturze

1,5 kg karkówki zioła prowansalskie i majeranek- po 3 łyżki Solanka: 2 litry wody 5 ziaren ziela angielskiego 4 laurowe liście 3,5 łyżki soli 5 ząbków czosnku Wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi zagotowujemy, solimy i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy obrane ząbki czosnku. Wkładamy mięso do solanki i wstawiamy garnek pod przykryciem do lodówki na dobę. Co jakiś czas przekładamy mięso „do góry nogami”. Po ...

Zobacz także przepisy na:

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Boczek „wolnopieczony”

    Boczek „wolnopieczony” 771

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Grzaniec

    Grzaniec 42