Karpatka — ciasto parzone z kremem budyniowym

626 kliknięć
07.06.2015
blog: Bomba Kaloryczna

Przepis: Karpatka — ciasto parzone z kremem budyniowym

Karpatka, to wykwinty smakołyk, którego kształt nawiązuje wyglądem do pasm górskich — stąd nazwa: karpatka. Jest to ciasto wyjątkowo tłuste i słodkie, ale jakże przepyszne. Składniki na karpatkę możemy kupić w sklepie w postaci gotowych, łatwych do przyrządzenia mieszanek. Jednak przy odrobinie chęci, wszystkie niezbędne produkty znajdziemy w prawie każdym domu. Bazą do karpatki jest ciasto parzone z mąki, wrzącej wody i tłusz...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Marioolkaaaaa
    Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UGOTOWAĆ
    Karpatka z kremem waniliowym

    Karpatka z kremem waniliowym 62

    Sylwia Saute.pl
    Sylwia Saute.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Saute.pl
    Karpatka

    Karpatka 502

    wkrainiesmaku
    wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W Krainie Smaku
    Karpatka

    Karpatka 192