Kefir z grzybka tybetańskiego i co dalej

21 kliknięć
17.06.2016
blog: Hajduczek naturalnie

Przepis: Kefir z grzybka tybetańskiego i co dalej

Znów od paru tygodni robię kefir z grzybka tybetańskiego – świeże kultury przywiozłam ze zlotu, podobnie jak kryształy kefiru wodnego. Tamte przetwarzają wodę z cukrem, umożliwiając mi przez całe lato produkcję pysznych, musujących owocowych lemoniad probiotycznych. Tymczasem grzybek tybetański przetwarza mleko, zamieniając je w kefir. Najlepsze do tego celu jest oczywiście świeże, surowe mleko (u mnie jest to mleko kozie), al...

Zobacz także przepisy na:

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Kefir (grzybek tybetański)

    Kefir (grzybek tybetański) 118

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    KEFIR (GRZYBEK TYBETAŃSKI)

    KEFIR (GRZYBEK TYBETAŃSKI) 148