Kilka słów o pasteryzacji

1815 kliknięć
21.03.2014
blog: Przepiśnik Marty

Przepis: Kilka słów o pasteryzacji

  Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo. Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych przetworów. Pasteryzować można prawie wszystko, warzywa, owoce, konfitury, mięsa, zupy, gotowe dania obiadowe. Jak się przygotować? Do pasteryzacji wybieramy najlepsze jakościowo składniki, takie, które nie są nadpsute ani przegn...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    MagdaM
    MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Łyżka w Garze
    Pasteryzacja

    Pasteryzacja 1508

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

    Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1411

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jak pasteryzować przetwory

    Jak pasteryzować przetwory 308

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Slow Food Youth robi przetwory

    Slow Food Youth robi przetwory 405

    venka
    venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poszukiwania Smaku
    Pasteryzacja

    Pasteryzacja 2270

    Gaska Malwinka
    Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gąska Malwinka
    Pasteryzacja w piekarniku

    Pasteryzacja w piekarniku 1171

    tuśka
    tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepiśnik Marty
    Kilka słów o pasteryzacji

    Kilka słów o pasteryzacji 1815