Kimchi z kapusty pekińskiej. Naturalny probiotyk!

12 kliknięć
25.06.2019
blog: Kuchennymi drzwiami

Przepis: Kimchi z kapusty pekińskiej. Naturalny probiotyk!

  Kimchi –  to określenie procesu kiszenia, choć w Polsce wszyscy – prawie! – mają na myśli kapustę pekińską…  Ale kimchi można  przygotować z wielu innych warzyw: z ogórków, rzepy, ze szczypioru, z japońskiej rzodkwi, bakłażana, i na ponad 100 sposobów. Do kimchi dodawane są też solone krewetki, anchois lub inne owoce morza, a także imbir, pieprz, sól morska i cukier, ziarna sezamu i sos sojowy. W Korei nie ma jednego przepis...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    AZgotuj
    AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AZgotuj
    Kimchi z czerwonej kapusty pekińskiej

    Kimchi z czerwonej kapusty pekińskiej 62