Kiszony czosnek niedźwiedzi

51 kliknięć
02.05.2018
blog: Pomarańcza

Przepis: Kiszony czosnek niedźwiedzi

Czosnek postanowiłam ukisić, by móc jeść go także po sezonie. Umyte i osuszone liście wraz z łodyżkami upchnęłam do słoików, przesypując je solą, na 1 l słoik było to ok. 1,5 łyżeczki soli.  Dodałam liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie i całość zalałam gorącą wodą. Ostawiłam w ciepłe ciemne miejsce. Ukisić się powinno po ok. półtora tygodnia. Najlepiej spróbować czy już Wam smakuje, na rożnym etapie kiszenia. I je...

Zobacz także przepisy na:

    magda.wrona
    magda.wrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    vito gryzie
    Pesto z czosnku niedźwiedziego

    Pesto z czosnku niedźwiedziego 29

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Kiszony czosnek niedźwiedzi

    Kiszony czosnek niedźwiedzi 51

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Pesto z czosnku niedźwiedziego

    Pesto z czosnku niedźwiedziego 12

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Czosnek niedźwiedzi

    Czosnek niedźwiedzi 1573

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Czosnek niedźwiedzi

    Czosnek niedźwiedzi 1868

    netqa86
    netqa86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cupcakefactory
    Kiszony czosnek niedźwiedzi

    Kiszony czosnek niedźwiedzi 2643