Kladdkaka

168 kliknięć
01.11.2015
blog: akademia ciastek

Przepis: Kladdkaka

Kladdkaka to popularne, szwedzkie ciasto czekoladowe. Na zewnątrz kruche, a w środku lepkie i wilgotne. Można jeść je na ciepło ja i na zimno. Wspaniale smakuje zarówno samo jak i z dodatkiem lodów lub bitej śmietany, a jego przygotowanie zajmuje ok. 30 minut. Składniki: - kostka masła (100 g), - 2 szklaki cukru pudru, - szklanka mąki pszennej, - 2 jaja, - 3 łyżki kakao. Dodatkowo cukier puder do oprószenia gotowego ciasta...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Justine-abroad
    Justine-abroad
    SZWECJA: Kladdkaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SZWECJA: Kladdkaka

    SZWECJA: Kladdkaka 390

    akademia.ciastek
    akademia.ciastek
    Kladdkaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kladdkaka

    Kladdkaka 168

    aleksandra.gesiorska
    aleksandra.gesiorska
    Kladdkaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kladdkaka

    Kladdkaka 77

    Evitaa
    Evitaa
    Kladdkaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kladdkaka

    Kladdkaka 582