Kluski na parze (pampuchy, parowańce, buchty)

1038 kliknięć
09.05.2013
blog: przepisy-kulinarne.com.pl

Przepis: Kluski na parze (pampuchy, parowańce, buchty)

Kluski na parze (pampuchy, parowańce, buchty) Składniki: 25 dag mąki, 125 ml mleka, 1 jajko, 15 g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 1 łyżka masła, sól. Przygotowanie: Masło roztopić, mleko podgrzać. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku razem z cukrem. Dodać łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 10 minut, aż drożdże „ruszą”. Pozostałą mąkę wymieszać z solą. Dodać jajko i rozczyn drożdżowy. Zagniatać ciasto, po trochu dodając roztopio...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kosapopatelni
    kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kosą po patelni
    Kluski na parze (Pampuchy)

    Kluski na parze (Pampuchy) 15

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Kluski na parze / pampuchy

    Kluski na parze / pampuchy 821

    Domowe Wypieki
    Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Wypieki
    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY)

    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY) 6821