Konfitura z żurawiny (do herbaty lub mięs)

75 kliknięć
09.11.2017
blog: Kulinarna Ja

Przepis: Konfitura z żurawiny (do herbaty lub mięs)

Kwaśna i lekko cierpka, bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Mowa oczywiście o żurawinie, która w Polsce jest jeszcze wciąż mało popularna. Najczęściej widujemy ją jako dodatek do oscypka z grilla, mięs, czy w formie suszonej. W żurawinie znajduje się moc błonnika, minerałów (np. sodu, fosforu, potasu, wapnia, jodu, magnezu, czy żelaza) oraz witamin (np. z grupy B, C, E czy karotenu).  Przygotowana przeze mnie konfitura świe...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Konfitura z żurawiny

    Konfitura z żurawiny 11

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Konfitura z żurawiny do herbaty

    Konfitura z żurawiny do herbaty 1425

    izabelka
    izabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slodzę Solę Pieprzę
    Domowy sok żurawinowy

    Domowy sok żurawinowy 63

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    świąteczna żurawina do mięs

    świąteczna żurawina do mięs 2641

    Drink Eat Live
    Drink Eat Live Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Drink Eat Live
    LECZNICZY SOK Z ŻURAWINY

    LECZNICZY SOK Z ŻURAWINY 1125

    gotujebochce
    gotujebochce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuje Bo Chce
    Żurawina

    Żurawina 14250