Kotlety z soczewicy w śmietanowo-grzybowym sosie

82 kliknięcia
06.09.2015
blog: Kuchnia Nigry blog dla mięsosceptyków

Przepis: Kotlety z soczewicy w śmietanowo-grzybowym sosie

2 szklanki zielonej soczewicy 3 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki majeranku 2 jajka 100g suszonych podgrzybków 1 duży kubeczek śmietany 18% sól, świeżo mielony pieprz olej kokosowy mąka kukurydziana Soczewicę zalałam wrzątkiem, odstawiłam na ok 30 minut a potem gotowałam do czasu aż stała się miękka. Jedną cebulę obrałam, drobno posiekałam, podsmażyłam na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego i d...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na: