Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów.

51 kliknięć
22.12.2017
blog: Przepisy i porady kulinarne

Przepis: Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów.

Składniki : 0,5 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 czubate łyżki cukru pudru 25 dkg dobrego masła ( 82 % tłuszczu ) Sposób wykonania :  Budynie wymieszaj z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj, na gotujące się mleko wlej wymieszane budynie cały czas mieszając. Gotuj przez chwilę , aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Od czasu do czasu zamieszaj budyń, aby nie zrobiła się na nim s...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    Tort z kremem budyniowym

    Tort z kremem budyniowym 2163

    jakpomasle.pl
    jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak Po Maśle
    Budniowy krem, najlepszy....

    Budniowy krem, najlepszy.... 2722

    NinaJG
    NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj Sam!
    Tort z kremem budyniowym

    Tort z kremem budyniowym 3017

    luna760001
    luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciasteczkowy potwór
    Tort śmietankowy

    Tort śmietankowy 4179

    Kuchnia z pomysłem
    Kuchnia z pomysłem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z pomyslem
    Krem budyniowy

    Krem budyniowy 4115