Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

219 kliknięć
14.02.2015
blog: Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Przepis: Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

 Puszysty krem do tortu , karpatek , ciast , babeczek na bazie masła który jednocześnie nie jest okropnie słodki , nadaje się świetnie pod masę cukrową do dekoracji  Składniki : 2 kostki masła razem  400 g 3 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru ( 3/4 do mleka i 1/4 do żółtek ) 3 łyżki z górką mąki ziemniaczanej 3 łyżki z górką mąki pszennej Wykonanie : 2 szklanki mleka podgrzewamy z 3/4 szklanki cukru , W misce ubijamy żół...

Zobacz także przepisy na:

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Tort Marchewkowy

    Tort Marchewkowy 278

    torcikownia
    torcikownia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkości z pomysłem
    DEKORACJA CIAST nr 2

    DEKORACJA CIAST nr 2  751

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Tort bezowo-kawowy

    Tort bezowo-kawowy 564

    Słodkie okruszki
    Słodkie okruszki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie okruszki
    Dekoracje cukiernicze

    Dekoracje cukiernicze 156

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Cukrowe Różyczki, krok po kroku

    Cukrowe Różyczki, krok po kroku 341

    Kuchnia Doroty
    Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Doroty
    Babeczki Tiramisu

    Babeczki Tiramisu 64