Krem waniliowy do tortów i ciast

3904 kliknięcia
23.01.2014
blog: kuchnia na obcasach

Przepis: Krem waniliowy do tortów i ciast

Składniki: Sposób przygotowania: Mleko wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier i całość podgrzewamy, aż się cukier rozpuści, nie zagotowujemy. Do miski przekładamy dwa żółtka i mieszamy. Do żółtek dolewamy stopniowo, cieniutkim strumykiem mleko z cukrem, cały czas mieszając. Przelewamy do rondelka, stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy przez 10-12 minut cały czas mieszając aż masa zgęstnieje. Odstawimy do wystudzenia. Miękkie ma...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Loulou
    Loulou Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    LouLouBlog
    Klasyczny krem maślany do tortów

    Klasyczny krem maślany do tortów 5500