Krem z cukinii i kalarepy z serem pleśniowym

110 kliknięć
20.11.2014
blog: W kuchni Aganiok

Przepis: Krem z cukinii i kalarepy z serem pleśniowym

Oto kolejna zupa na chłodne dni. Jak zwykle szybka i prosta, jednak z charakterem! Tym razem jej smak podkręca ser pleśniowy. Ja użyłam gorgonzoli, ale  z powodzeniem można tutaj wykorzystać dowolny ser pleśniowy. Krem z cukinii i kalarepy z serem pleśniowym ilość porcji:4 ____________ 3-4 małe cukinie 1 kalarepa 1/2 litra wywaru warzywnego 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 100 g sera pleśniowego sól, pieprz ____________ Do gorąc...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Piegus
    Piegus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piegusblog
    Krem z dyni z serem pleśniowym

    Krem z dyni z serem pleśniowym 218