Krem z kopru włoskiego z nutą cytryny i cynamonu

66 kliknięć
27.03.2013
blog: Nóż i Widelec

Przepis: Krem z kopru włoskiego z nutą cytryny i cynamonu

Był już u mnie seler, por i szparagi. Nadszedł czas na kopra włoskiego. Zupa krem, mega rozgrzewająca. Z nutą cytryny i cynamonu. Pikantna od czarnego pieprzu. Z przepisu Grega i Lucy Malouf z książki „Moorish. Flavours from Mecca to Marrakech”.  Krem z kopru włoskiego z nutą cytryny i cynamonu Potrzebne składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 por, pokrojony w cienkie plasterki 2-3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 3-4 bu...

Zobacz także przepisy na:

    ekomentalnie
    ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    EKOMENTALNIE
    Koper włoski nie jest nudny

    Koper włoski nie jest nudny 124

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Fenkuł (koper włoski)

    Fenkuł (koper włoski) 931

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Duszony fenkuł (koper włoski)

    Duszony fenkuł (koper włoski) 9935