Królik duszony w śmietanie i białym winie

4034 kliknięcia
24.03.2013
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Królik duszony w śmietanie i białym winie

Królik to smak mojego dzieciństwa – pamiętam, jak dziadek hodował króliki, a mama je przyrządzała. Zwykle w w tradycyjny sposób dusiła go śmietanie lub przygotowywała z niego pasztet. Gdy dziadek zakończył hodowlę, królik zniknął z rodzinnego stołu. Tak naprawdę odkryłam go na nowo po latach we Francji, gdzie najczęściej podawany jest pieczony. Wówczas jednak ciężko było go kupić w Polsce, więc znowu poszedł w zapomnienie. W C...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Królik duszony w śmietanie

    Królik duszony w śmietanie 21984

    Szczypta.com
    Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SzczyptaCom
    Królik duszony w białym winie

    Królik duszony w białym winie 557

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Królik duszony w winie

    Królik duszony w winie 1790

    Ania00
    Ania00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pokochaj gotowanie
    Królik duszony w śmietanie

    Królik duszony w śmietanie 3570