KRUCHA SZARLOTKA Z MĄKI KUKURYDZIANEJ

634 kliknięcia
23.09.2017
blog: Słodki Zakątek Kasi

Przepis: KRUCHA SZARLOTKA Z MĄKI KUKURYDZIANEJ

Nie ma nic lepszego jak idealnie krucha szarlotka. Taką własnie otrzymamy dzięki bezglutenowej mące kukurydzianej. Składniki: 2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki cukru pudru 300g masła 1 1/2 kg startych jabłek  2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki cukru Ciasto kruche należy wyrobić. Schłodzić minimum 2 godziny. Jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cuk...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Wegan Nerd
    Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegan Nerd
    BEZGLUTENOWA SZARLOTKA.

    BEZGLUTENOWA SZARLOTKA. 2194

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Szarlotka bezglutenowa

    Szarlotka bezglutenowa 3716

    Asia22
    Asia22 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    popoludniewkuchni
    Bezglutenowe ciasto. Szarlotka jabłkowo-śliwkowa na mące kukurydzianej

    Bezglutenowe ciasto. Szarlotka... 360

    Magdalicja
    Magdalicja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    magDELICJE
    Bezglutenowa szarlotka.

    Bezglutenowa szarlotka. 624