Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami

76 kliknięć
09.09.2015
blog: Smakowity blog kulinarny

Przepis: Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami

Wyśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem-  Składniki: na 20 babeczek  300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła  2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy 6 cm masło do posmarowania foremek owoce (borówki, maliny, truskawki) Wszystkie składniki szybko zagniatamy (można to zrobić za pomocą miksera), z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w filię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Roztapiamy trochę masła i za pomocą pędzel...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    buba88
    buba88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bubamuffin
    Kruche babeczki z kremem

    Kruche babeczki z kremem 9581

    kucharenka.pl
    kucharenka.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharenka.pl
    Babeczki z kremem i owocami

    Babeczki z kremem i owocami 111