Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką

35 kliknięć
21.09.2015
blog: sama złodycz

Przepis: Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką

     Rogaliki to cudowny wynalazek, który pozwala na niewinne spożycie dużej ilości cukru w jeden wieczór, bo "wezmę jeszcze jednego, takie małe". Dlatego też polecam robić je z co najmniej podwójnej porcji - znikają zupełnie niepostrzeżenie! Rogaliki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru żółtko 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli Krem pâtissière 300 ml mleka 50 g cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej...

Zobacz także przepisy na:

    iwa643
    iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaKuchniaMalutka
    Kruche rogaliki z gruszką

    Kruche rogaliki z gruszką 275

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Kruche rogaliki z kremem pâtissière

    Kruche rogaliki z kremem pâtissière 309