Kruche z rabarbarem i bezą

904 kliknięcia
22.05.2013
blog: To co kocham

Przepis: Kruche z rabarbarem i bezą

Jako dziecko razem z moim rodzeństwem jedliśmy łodygi rabarbaru maczane w cukrze. Cukier niwelował kwaśny smak rabarbaru ale i tak wszystkim wykrzywiało buzię. Rabarbar lubię do dziś ale już w innych postaciach. Ten kwaskowaty smak to smak wiosny i pasuje do ciast, napojów i dżemów. Udało mi się nawet przekonać rodzinę i również go polubili. Składniki: Kruche ciasto • 2 szklanki maki • 4 żółtka • 200 g masła • 1 łyżka cukru • ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ILoveBake
    ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I Love Bake
    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 378

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Kruche z rabarbarem i bezą

    Kruche z rabarbarem i bezą 904

    SLONCE
    SLONCE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaSłońca
    Kruche z rabarbarem i bezą

    Kruche z rabarbarem i bezą 753

    Bullio
    Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bullio
    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 129

    aga
    aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Spotkania
    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

    Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 1568