Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje!

59 kliknięć
07.06.2018
blog: KulinarnePrzeboje.pl

Przepis: Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje!

Kruszonka – przepis na najlepszą kruszonkę bazuje na dobraniu odpowiednich proporcji, czyli na 1 część masła przypada 1 część cukru (najlepiej cukru pudru, bo zwykły cukier będzie ‘strzelać’ między zębami) oraz 2 części mąki pszennej. Dużym plusem kruszonki jest to, że można ją modyfikować na wiele sposobów. Wedle uznania część zwykłej mąki pszennej można zastąpić zmielonymi migdałami lub orzechami albo dodać np. płatki owsian...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    renata_targosz
    renata_targosz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ArtKulinaria
    Kruszonka

    Kruszonka 3759