“Kuchnia grecka” – recenzja

60 kliknięć
18.04.2017
blog: Ugotowane Pozamiatane

Przepis: “Kuchnia grecka” – recenzja

Właśnie przeczytałam grecką książkę kucharską napisaną przez australijskiego szefa kuchni, który ma też korzenie włoskie i którego misją jest pokazywanie światu nowoczesnej kuchni greckiej bez stereotypów typu sałatka grecka z serem fetopodobnym czy souvlaki. How crazy is that? Przecież kuchnia grecka jest prawie nieznana w Polsce poza takimi właśnie kliszami. Sama nie wiem czym się różni kebab od gyrosa, od souvlaki i od kala...

Zobacz także przepisy na:

    Dorodne pomidory
    Dorodne pomidory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorodne pomidory
    Fakies (kuchnia grecka)

    Fakies (kuchnia grecka) 25

    brokulek
    brokulek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Od kuchni
    Grecka kuchnia

    Grecka kuchnia 212

    paproszek
    paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paproszkowe smaki...
    kuchnia grecka - Pastycjo

    kuchnia grecka - Pastycjo 394