Kurczak wędzony wg. Dziadka

1725 kliknięć
17.07.2013
blog: Wyroby domowe

Przepis: Kurczak wędzony wg. Dziadka

Kurczak wędzony wg. Dziadka Kurczak wędzony wg. Dziadka Surowce: - kurczak najlepiej wiejski (ja tylko takiego używam), - sól kamienna nie jodowana 50g/litr H2O - włoszczyzna - woda Najpierw kurczaka należy zasolić dając 50g soli na litr wody w temp. lodówkowej pk. 24h. Następnie do dużego garnka wlać tyle wody, aby zakryły nam kurczaka lub kurczaki. Włożyć włoszczyznę i podgrzać do ok. 80-85 stopni. Włożyć kurczaka gdy woda b...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Zupa z kociołka

    Zupa z kociołka 821

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    wędzone udka

    wędzone udka 39

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Baleron wędzony - parzony

    Baleron wędzony - parzony 2390

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    Domowa nalewka z aronii

    Domowa nalewka z aronii 21663

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    Gruszki w occie

    Gruszki w occie 3785

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Polędwica wieprzowa wędzona

    Polędwica wieprzowa wędzona 2327

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Schab polski pieczony

    Schab polski pieczony 449

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyroby domowe
    Kurczak wędzony wg. Dziadka

    Kurczak wędzony wg. Dziadka 1725