Kurki z bakłażanem

58 kliknięć
03.10.2017
blog: figowe smaki

Przepis: Kurki z bakłażanem

    1 mały bakłażan 200 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia tymianek   Kurki opłukać. Cebulę pokroić, zeszklić ją na rozgrzanym oleju, dodać kurki i smażyć je 10-15 min. Kurki doprawić do smaku solą i pieprzem. Bakłażan pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól i pieprz. Bakłażan wymieszać z kurkami i listkami tymianku. Chwilę razem wszystko smażyć. Zapisz

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    open7days
    open7days Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    open7days
    Jajecznica z kurkami i bakłażanem

    Jajecznica z kurkami i bakłażanem 57

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Bakłażany faszerowane kurkami

    Bakłażany faszerowane kurkami 136

    figmara
    figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    figowe smaki
    Kurki z bakłażanem

    Kurki z bakłażanem 58