Lekko i świeżo – spaghetti z oliwkami i miętą

50 kliknięć
04.07.2012
blog: Venidle

Przepis: Lekko i świeżo – spaghetti z oliwkami i miętą

Z chęcią umieściłabym tę potrawę w ramach szeroko rozumianej kuchni włoskiej – makaron, oliwa, oliwki… Ale akcent mięty każe przypuszczać, że danie to ma jakieś greckie korzenie. Tak czy inaczej, ten wariant spaghetti ujął mnie połączeniem zielonych akcentów mięty i pietruszki oraz klasyki – oliwy i makaronu.   Składniki: 25-30 oliwek pół pęczka natki pietruszki ok. 10 listków mięty 4 ząbki czosnku 200g makaronu spaghetti oliw...

Zobacz także przepisy na:

    Skawola
    Skawola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakochana w jedzeniu
    Wiosenne spaghetti

    Wiosenne spaghetti 144

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Makaron z sosem cytrynowym

    Makaron z sosem cytrynowym 183