MAKARON, SZPINAK, GORGONZOLA

252 kliknięcia
17.06.2014
blog: cieszsiesmakiem.pl

Przepis: MAKARON, SZPINAK, GORGONZOLA

Bardzo udane połączenie smaków. Możemy użyć różnych makaronów, tagliatelle, penne czy spaghetti, najlepsze oczywiście z pszenicy durum. Szpinak powinien być świeży, jeżeli mrożony to tylko liście. Składniki: 1 kg świeżego szpinaku 1 cebula 4 ząbki czosnku oliwa lub olej 100 g  sera gorgonzola 150 ml śmietany 30% makaron sól, pieprz Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy, obrywamy łodyżki liści. Cebulę siekamy w drobną kostkę, czo...

Zobacz także przepisy na:

    gosai
    gosai Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kawa-z-pianka
    Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

    Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą 187