Makaron z mąki gryczanej

3576 kliknięć
06.03.2014
blog: Smakować

Przepis: Makaron z mąki gryczanej

Dziś makaron z mąki gryczanej. Zrobiony według standardowych proporcji, czyli 1 jajko, 100 g mąki, 1 łyżka oliwy z oliwek. Ciasto po zagnieceniu owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1 mm i tniemy w paski o szerokości 5 mm i długości ok. 10 cm. Pozostawiał do wyschnięcia. Świeże ciasto kruszy się i łamie. Po wyschnięciu obchodzimy się z nim ostrożnie, łatwo się łamie. Gotujemy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Gotuje w domu
    Gotuje w domu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję w domu
    Domowy makaron gryczany

    Domowy makaron gryczany 406

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Makaron gryczany domowy,  z truskawkami

    Makaron gryczany domowy, z truskawkami 382

    Jola M
    Jola M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jola'scooking
    Makaron gryczany z brokułem

    Makaron gryczany z brokułem 337

    pani Kanka
    pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pani Kanka
    Ciastka z mąki gryczanej

    Ciastka z mąki gryczanej 5385

    Smakować
    Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakować
    Makaron z mąki gryczanej

    Makaron z mąki gryczanej 3576