Makrela w occie

2451 kliknięć
09.10.2013
blog: Gotowanie w Garnku Rzymskim

Przepis: Makrela w occie

Regionalny specjał jakim jest ryba w occie pochodzi z Pomorza i Śląska. Znana jest również w Wielkopolsce. Ryba marynowana w ten sposób, to zapewne spuścizna po zachodnich sąsiadach. Ale w historyczne pochodzenie ryby zalewanej octem nie musimy wnikać. Ryba ma nam smakować. Najczęściej marynuje się śledzie. Ale równie dobrze może być to każda inna ryba. I tak, jeśli po usmażeniu dorsza, którego jedliśmy na obiad pozostały nam ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Bola
    Bola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia nie (tylko) Boli
    makrela z rabarbarem

    makrela z rabarbarem 66

    ao12
    ao12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarny zakątek ao12
    Wędzona makrela na ostro.

    Wędzona makrela na ostro. 2254

    Tomek gotuje
    Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tomek gotuje
    Makaron z wędzoną makrelą

    Makaron z wędzoną makrelą 1663

    smakołyki alergika
    smakołyki alergika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakołyki alergika
    pieczona makrela

    pieczona makrela 8084

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    DIABELSKA MAKRELA

    DIABELSKA MAKRELA 3520

    małgo
    małgo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Yummy & Tasty
    Awanturka z makreli

    Awanturka z makreli 184

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Marynowana makrela

    Marynowana makrela 1090

    Mikołaj Plich
    Mikołaj Plich Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Mikołaja
    Sałatka z makrelą

    Sałatka z makrelą 178

    Mamoniowa
    Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie w Garnku Rzymskim
    Makrela w occie

    Makrela w occie 2451